Welke bomen passen in jouw tuin


Wanneer je een tuin hebt bij jouw woning, is het prettig als deze tuin op een sfeervolle manier is ingericht. Veel mensen zijn zich hier al bewust van en zijn op zoek naar een mooie boom voor in hun eigen tuin. Het kan voor deze mensen erg lastig zijn om een geschikte boom te vinden voor in hun tuin. Dat komt doordat er ontzettend veel verschillende soorten bomen zijn. Al deze verschillende soorten hebben hun eigen voor- en nadelen. Dat maakt de keuze er niet makkelijker op voor iemand die op zoek is naar een mooie boom. Er zijn een aantal tips die je kunt meenemen wanneer je op zoek bent naar een boom voor in jouw tuin.

Laat je adviseren 

Wanneer je niet weet wat voor soort boom het best is voor in jouw tuin, zijn er verschillende dingen die je kunt doen. Zo kun je bijvoorbeeld bij vrienden en kennissen na gaan vragen welke boom zij in de tuin hebben staan. Vraag ze vervolgens naar de voor- en nadelen van deze boomsoort. Als je dit bij veel mensen doet, zul je er vanzelf achter komen welke bomen geschikt zijn voor in jouw tuin en welke niet. Daardoor vallen er al een hoop bomen af. Dat zorgt ervoor dat de keuze al iets gemakkelijker wordt. Jammer genoeg ken je waarschijnlijk niet genoeg mensen om achter de voor- en nadelen van alle boomsoorten te komen. Het kan dan een goed idee zijn om naar een boomkwekerij te gaan. Als je naar Ten Hoven bomen gaat, kun je aan een expert om advies vragen. De mensen die bij een boomkwekerij werken zijn meestal erg ervaren en op de hoogte van alle verschillende boomsoorten. Als je dus overweegt om een bepaalde boomsoort in je tuin te zetten, kun je eerst navragen wat de nadelen van deze boom zijn. Wanneer je dat advies niet krijgt is er een kans dat je achteraf spijt krijgt van de keuze die je hebt gemaakt. Om dat te voorkomen kun je je maar beter goed laten adviseren.

Fruitbomen in de tuin

Het is erg leuk om één of meerdere fruitbomen in je tuin neer te zetten. Op die manier sla je namelijk twee vliegen in één klap. Je zorgt er door middel van de bomen voor dat de tuin er netjes uitziet en je krijgt ook nog eens heerlijk biologisch fruit van eigen boom. De meeste fruitbomen die groeien in ons land hebben weinig tot geen verzorging nodig. Het enige wat je regelmatig moet doen is het plukken van het fruit. Gelukkig is dat maar één keer per jaar rijp waardoor je de rest van het jaar geen moeite hoeft te doen voor de boom. Het kan wel slim zijn om de boom op tijd te snoeien. Als je dat niet doet, is de kans groot dat de boom er wild uit komt te zien. Wanneer je daar geen probleem mee hebt kun je er ook voor kiezen om niet te snoeien.

You may also like

974 reacties