Weber Grill Academy volgen voor de ultieme BBQ beleving
De zomer zit er weer aan te komen en dat betekent ook dat we weer heerlijk met elkaar kunnen gaan BBQ’en. Voor alle mannen natuurlijk de ideale gelegenheid om ongegeneerd veel vlees te kunnen eten. Maar natuurlijk brengt dit ook veel gezelligheid met zich mee. Maar lekker vlees kunnen klaar maken op de BBQ is nog niet zo makkelijk. We kennen het allemaal wel je verheugd je enorm op een lekker stukje vlees, maar voor je het weet is de buitenkant zwart en de binnenkant is nog rauw. Goed kunnen BBQ’en is een vak apart. Ben jij nou degene die er nog wat meer van wilt leren? Lees dan dit artikel even verder.
Cursussen volgen om een echte pro te worden
Om echt culinair te kunnen BBQ’en heb je wel wat meer kennis nodig dan dat je in de supermarkt krantjes vind. Maar waar kan je die kennis opdoen? Als je echt opzoek bent naar een goede cursus kijk dan eens naar Weber grill academy. Dit is een bbq workshop die je alleen of met wat vrienden of familie kunt doen. Dit is ook een leuk idee voor een vrijgezellenfeest. Een cursus duurt gemiddeld 4 uur. Je kan kiezen uit verschillende cursussen die in niveau en prijs van elkaar kunnen verschillen. De verschillende cursussen zijn:
- Basic: deze cursus duurt 4 uur en is 99,99
- American Style BBQ: deze cursus duurt 4 uur en is 109,99
- The Art of Charcoal Grilling: deze cursus duurt 4 uur en is 109,99
- Gas barbecue workshop: deze cursus duurt 4 uur en is 109,99
- Smoke House: deze cursus duurt 4 uur en is 119,99
- Bier special: deze cursus duurt 4 uur en is 119,99
- Meat and eat: deze cursus duurt 4 uur en is 109,99
- Winter: deze cursus duurt 4 uur en is 109,99
Tips om thuis een BBQ held te worden
De cursussen van hierboven zijn natuurlijk super leuk om te doen maar de prijzen zijn wel vrij hoog. Daarom kun je ook zelf gaan experimenteren met leuke bbq gerechten. Op internet zijn eindeloos veel tips en trics te vinden. Als eerste is het belangrijk dat je vlees een beetje is afgekoeld dat het ongeveer op kamertempratuur is. Zo kan het niet snel aanbranden als je het op de barbecue legt. Daarnaast is het wel belangrijk dat je je vlees niet in de warmte laat liggen. Vaak op zomerse dagen heb je dat niet zo goed in de gaten maar het vlees kan dan snel achteruit gaan. Ook is het goed om je bbq goed op temperatuur te krijgen, maar vermijd vlammen! Zodra er vlammen komen verbrand je vlees heel snel en kan je het weggooien. Wat ook goed werkt tegen aanplakken van het rooster is het smeren van citroensap op het rooster. Je vlees zal dan niet zomaar meer vast blijven plakken. Nadat je het vlees hebt gebakken kan je het beste even laten liggen zodat het even kan bijkomen. Daarna kan je het snijden.