Wat zijn de voor- en nadelen van een hoog laag bed?
Ouder worden. Dit kan heel moeilijk zijn. Zo kan het zijn dat je steeds meer dingen vergeet. Of het in bed kruipen gaat met steeds meer moeite. Wel worden er steeds meer goede en fijne hulpmiddelen ontwikkeld. Een fijn hulpmiddel is een hoog laag bed. Wanneer je als senior zorg aan bed krijgt, kan een De Suite hoog laag bed worden vereist door de ARBO-wetgeving. Een hoog laag bed is elektrisch en heeft een paar voor- en nadelen. Ten eerste kan een zorgverlener of mantelzorger beter zijn werk doen. Door de hoogteverstelling hoeft de zorgverlener of mantelzorger namelijk niet te bukken of laag te tillen.
Slaapcomfort
Het belangrijkste van een bed is natuurlijk het slaapcomfort. Dit is vooral voor oudere mensen namelijk zeer van belang. Een hoog laag bed is gemaakt van bodems van hout of van staal. Een bodem van hout biedt het meeste slaapcomfort. Je kunt dit vergelijken met een normale lattenbodem. Een nadeel hiervan, is dat het minder goed te desinfecteren is. Er zijn ook stalen hoog laag bedden. Deze kunnen de zorgverleners goed desinfecteren om zo virussen en bacteriën tegen te aan en ziektes te voorkomen. Een nadeel van een stalen lattenbodem, is dat het ligcomfort een stuk minder is dan een houten lattenbodem. En slaapcomfort is vooral bij ouderen heel belangrijk.
Kosten
Hoog laag bedden zijn heel erg duur. Dit is dan ook meteen een groot nadeel van de hoog laag bedden. Wel kun je wanneer je behandelend arts bepaalt dat je lichamelijke gebreken hebt, in aanmerking komen voor een vergoeding voor een hoog laag bed. Wanneer je behandelend arts niet aangeeft dat je lichamelijke gebreken hebt, is het helaas niet mogelijk om een vergoeding te krijgen. Je kunt dan wel proberen in aanmerking te komen als je in gesprek gaat met je behandelend arts en je duidelijk aangeeft dat je het bed echt nodig hebt.