Wat is Alizonne therapie

Wat is Alizonne therapie?


Alizonne is een vrije nieuwe afslankmethode. Het heeft recent vrij veel aandacht weten op te eisen door een tweetal bekende Nederlanders die er mee afvielen. Het gaat hierbij om Angela Groothuizen en Trijntje Oosterhuis. In dit artikel gaan we bekijken wat deze nieuwe afslanktherapie inhoudt.

Hoe werkt het?

Met een bevolking waarvan meer dan 50% overgewicht heeft is het niet raar dat er tal van dieetaanbieders zijn. Zo kan je allerlei dieetboeken, dieetshakes, dieetrepen en afslankpillen kopen. De meeste diëten lijken op elkaar, ze zijn vaak een doorontwikkeling van de dingen die bewezen zijn. Met daarop een aantal aanvullingen of verbeteringen. Alizonne is anders, omdat het verder gaat dan eetvoorschriften.

Alizonne therapie is een heel programma wat 20 weken in beslag neemt. Het Alizonne dieet is geen dieet wat je zelfstandig volgt, maar onder begeleiding van professionals. Je volgt de therapie in de privéklinieken van Claudia van der Lugt. Je begin het traject met een medisch consult in een kliniek bij jou in de buurt. Tijdens deze intake zal wat bloed worden afgenomen en onderzocht worden. Dit naast een lichamelijk onderzoek. Doel van deze onderzoeken zijn de therapie helemaal afstemmen op jou lichaam en wensen. Er zal bekeken worden welke behandelingen voor jou het beste zijn. En er wordt uitgerekend hoeveel eiwit je dagelijks zal moeten eten. De hoeveelheid eiwitten die je tijdens een dieet eet zijn erg belangrijk.

Afvallen doe je altijd met een calorietekort, met Alizonne is dit niet anders dan met andere diëten. Door het calorietekort wordt je lichaam gedwongen de vetreserves aan te spreken en val je automatisch af. Door het calorietekort gaat je lichaam ook eiwitten verbranden, iets wat onder normale omstandigheden niet gebeurt. De eiwitten vormen belangrijke bouwstenen voor je lichaam en zijn nodig voor het herstel van de cellen, waaronder de spiercellen. Iedere dag wordt met eiwitten schade aan de spiercellen hersteld. Als er onvoldoende eiwitten beschikbaar zijn dan gaat dit ten koste van de hoeveelheid spiermassa. Nu vraag je je misschien af wat dit te maken heeft met het afvallen? De zorg zit hem in het feit dat de hoeveelheid spiermassa die we hebben de snelheid van de stofwisseling bepaald. Verliezen we spiermassa dan gaat het metabolisme achteruit. Je moet dan minder en minder gaan eten om überhaupt nog af te kunnen vallen. Het is daarom van belang dat de spiermassa behouden blijft tijdens het afvallen, zo blijft de stofwisseling opgang.

Bij Alizonne rekenen ze daarom precies uit hoeveel eiwitten er in je eetschema opgenomen moeten zijn. Tijdens de therapie ga je gebruik maken van eiwitshakes zodat je genoeg eiwitten binnen krijgt. Het voordeel van dergelijke eiwitshakes is dat je hiermee voornamelijk eiwitten binnen krijgt en nauwelijks koolhydraten en vetten.

Een ander risico van een dieet is het risico op tekorten aan voedingsstoffen. Omdat je minder calorieën eet krijg je automatisch ook minder vitaminen en mineralen binnen. Deze voedingsstoffen zijn belangrijk om gezond te blijven maar ook om je energiestofwisseling op gang te houden.

Het bijzondere van de Alizonne therapie is dat er meerdere therapieën met elkaar worden gecombineerd. Het haat hierbij om bindweefselmassage, ultrazone therapie, supplementen en een programma om het gewicht te behouden, nadat het streefgewicht is behaald.

De bindweefselmassage

Centraal onderdeel van de Alizonne therapie is de bindweefselmassage. De massages zorgen op zichzelf niet voor het verbranden van vet maar zijn bedoeld om cellulitis te verminderen, iets waarmee de meeste vrouwen met overgewicht mee te maken hebben. Met bindweefselmassage worden de diepere huidlagen goed los gemasseerd en wordt de spanning op de spieren weggenomen. Dit helpt ook bij chronische pijnen.

Bindweefsel is verder betrokken bij de afvoer van afvalstoffen in het lichaam. Afvalstoffen liggen vaak in het vetweefsel opgeslagen en door het afvallen komen deze vrij en moeten ze afgevoerd worden. Door de bindweefselmassages wordt dit proces ondersteund en kan het lichaam beter de afvalstoffen afvoeren.

De ultrasone therapie

De ultrasone therapie dient voor het afbreken van de vetcellen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van laagfrequente geluidsgolven. Het wordt soms beschouwd als alternatief voor liposuctie met als voordeel dat er niet gesneden hoeft te worden, je niet onder narcose hoeft en er geen littekens ontstaan. Het is het pijnvrije en veilige alternatief voor liposuctie.

Gedurende het gehele Alizonne therapie traject, van 20 weken, krijg je wekelijks een ultrasone behandeling van 20 minuten.

Kosten

Al die behandelingen worden natuurlijk niet gratis gedaan en hebben een prijskaartje. De hoeveelheid bindweefselmassages die je nodig hebt verschillen van persoon tot persoon en wensen. De wekelijkse ultrasone behandeling zijn wel onderdeel van het gehele traject.

Naast de kosten voor de behandelingen heb je ook nog de kosten voor de eiwitshakes en voedingssupplementen. Zo alles bij elkaar genomen zal je er rekening mee moeten houden dat je al snel 2000 euro kwijt zal zijn om het volledige programma van 20 weken te doorlopen. Is je streefgewicht bereikt dan heb je nog de stabilisatiefase. Dit is een onderhoudsprogramma van 1 tot 2 jaar waarin het doel is om de verloren kilo’s er ook af te houden. Dit gebeurt onder begeleiding van de privékliniek. Gedurende deze periode heb je 1 tot 2 maal per maand contact voor controle en eventuele bijsturing. Het kan dan nodig zijn om aanvullende behandelingen te ondergaan.

Daarnaast heb je nog de kosten voor de recepten die je thuis zelf moet bereiden. Maar het zou niet eerlijk zijn om deze mee te nemen in het kosten totaalplaatje. Eten moet je toch en zou je anders ook doen. Je leert om gezonder te eten, je kunt er daarom wel rekening mee houden dat de boodschappen wat duurder uit zullen gaan vallen. Gezond eten is nu eenmaal duurder dan ongezonde voeding.

You may also like

LEAVE A COMMENT

afvallen

http://mediablok.nl/

emeralbeautylife.nl

https://www.missbeautypassion.nl/category/vrouwen/

https://www.missbeautypassion.nl/category/gezondheid/

https://www.mannenaanrader.nl/category/internet/

https://www.mannenaanrader.nl/category/afvallen/

https://www.hierismijnhuis.nl/

https://www.tipsweetjes.nl/category/grappige/

https://www.startlog.nl/category/zakelijk/

https://www.startlog.nl/category/wonen/

https://www.alleweetjesopeenrij.nl/category/mode/

https://www.alleweetjesopeenrij.nl/category/bouw/

https://www.tipsweetjes.nl/category/huis-en-tuin/

https://www.wetenschap-nieuws.nl/

https://extragezond.nl/

http://squatcilla.nl/

http://cityinteriors.nl/

http://www.bon-plan-party.fr/

http://www.conceptfashion.be/

http://www.doucheapied.fr/

http://www.goedgezien.nl

 

http://www.werkeninwonen.nl/

http://tipscadeau.nl/

bouwmarktengids.nl

lievervoordelig.nl

poldermama.nl

https://www.vbowonenenzo.nl/

http://comfortfoodblog.nl/

http://goldendeals.nl/

http://vodlocker.nl/

http://beautypers.nl/

http://cadeaugadget.nl/

http://goedgezien.nl/

http://midiworks.nl/

http://originelecadeautips.nl/

http://squatcilla.nl/

http://watvindtnederlandervan.nl/

http://www.trendnova.nl/

http://www.gossipqueen.nl/

https://www.moederbrein.nl/

https://www.style-remains.nl/

https://www.ikhouvanbeauty.nl/

https://ondernemingsgids.nl/

http://www.kluscenter.nl/

https://troublesathome.nl/

https://blogvandaag.nl/

https://www.bouwmaterialen-renkum.nl/

https://www.woonfabriek-online.nl/

https://homeofcomfort.nl/

https://www.creativefacts.nl/

https://www.uitdagingonline.nl/

https://babykamerinspiratie.nl/

overgangstergirls.nl

stylishom

http://www.stylishmom.nl/category/mooi/

mannenaanrader

https://www.100kado.nl/

https://thuishint.nl/

bouwhint.nl

womenlikefashion

zonnepaneel-vergelijking

huistopper

ew-advocaten

123zonnepanelenvergelijken

ondernemingsgids

kluscenter

vrouwenhint

woonaanwijzing

websitezaken

schoongenoegvankernenergie

nettobed

nostalgische-badkamers.

mannencenter

thuistips

woonbasic

huishint

https://www.mannenlab.nl/

vrouwenlab.nl

mannenexpert.nl

https://www.deinterieurcollectie.nl/category/wonen/

http://www.allesoverbouw.nl

http://www.allesoverbouw.nl/category/bouw/

 

http://www.deinterieurcollectie.nl

internet

http://www.wonderlicious.nl

https://www.supermeubels.nl/category/slaapkamer/

https://www.supermeubels.nl/category/badkamer/

https://www.fashionnewz.nl/

tips

Tips

Mannen

Moderepubliek

http://troublesathome.nl/

Trends

Showbiznewz

Newz

Beauty

Sterren

Fashionandtrends

Supermeubels

Wonen

Zapruder

http://www.zwangermagazine.nl/

stoerejongenzzz.nl

handigemensen.nl

zwangermagazine

ditkannietwaarzijn.nl

www.bestebedrijven.nl

https://troublesathome.nl

https://troublesathome.nl/category/tips/