Touwtjespringen
Touwtjespringen heeft zijn imago op het schoolplein allang van zich afgeworpen. Rope skipping is een populair warming-up programma onder vechtsporters. En ook in fitnessstudio’s, bij bootcamps in het park of in de homegym wordt het springtouw steeds vaker gebruikt. Geen wonder: touwtjespringen is een effectieve kracht- en duurtraining die een beroep doet op het hele lichaam.
Touwtjespring kopen kun je overigens bij een sportzaak, supermarkten, en online.
Naast je uithoudingsvermogen train je met touwtjespringen je snelheid en springkracht, gevoel voor ritme en coördinatie. Ook train je je cognitieve vaardigheden. Je hebt een alerte geest nodig om te springen en stappen te zetten zonder te struikelen.
5 voordelen van touwtjespringen
- Je hebt geen voorkennis van touwtjespringen nodig: het is geschikt voor beginners die hun conditie willen trainen of willen afvallen, maar ook voor gevorderde sporters met acrobatische ambities.
- Touwtjespringen is gevarieerd: in tegenstelling tot joggen, beweeg je ter plaatse, maar er zijn verschillende stap- en sprongsequenties.
- Rope skipping is geschikt voor snelle cardiotraining of warming-up: 10 minuten skippen zou net zo effectief moeten zijn als 30 minuten joggen.
- Bij touwtjespringen daag je lichaam en geest uit: Rope Skipping is een kracht- en duurtraining voor het hele lichaam die de vetverbranding stimuleert, de spieren belast en tegelijkertijd reflexen en concentratievermogen traint.
- Touwtjespringen kan je prestaties in andere disciplines verhogen: Je traint je snelheid en springkracht gericht en effectief, waar je met name bij vechtsporten zoals boksen, sprinten, maar ook bij acrobatische oefeningen profijt van hebt.
Voor welke spieren is touwtjespringen goed?
Bij het trainen met het springtouw gebruik je verschillende spieren afhankelijk van de oefening en intensiteit.
Primaire doelspieren:
- Musculus triceps surae / kuitspier: De kuitspieren zijn actief bij het afzetten en opkomen. Het veroorzaakt flexie in het kniegewricht en het verlagen en roteren van de voet.
- Quadriceps femoris / anterieure dijspier: De vierkoppige dij-extensor is verantwoordelijk voor het opstaan vanuit een gehurkte houding. Ook hij moet het goed doen met demping en springen. Ondersteunende spieren:
- Rectus abdominis / Rechte buikspier: De rechte buikspier is een belangrijke houdingsspier. Het helpt je om je evenwicht te bewaren tijdens het springen.
- Erector spinae: De belangrijkste functie van de onderrugspieren is om de wervelkolom recht te houden en het hoofd rechtop te houden. Hij is ook actief betrokken bij touwtjespringen.
- Polsspieren: De continue draaibeweging bij touwtjespringen komt van de polsen. Hier zijn 16 verschillende spieren betrokken bij de bewegingen.
- Musculus brachialis en musculus biceps brachii / bovenarmbuigers: Bij touwtjespringen moet u uw bovenarmen buigen en stabiliseren. Dienovereenkomstig staan de spieren onder constante spanning.
- Musculus deltoideus / deltaspier: De deltaspier is de grootste schouderspier en heeft zijn achterste deel in de bovenrug. Ook bij het touwtjespringen staat hij onder spanning om een rechtopstaande houding te garanderen.
O que devo fazer se tiver dúvidas sobre meu parceiro, como monitorar o telefone celular do parceiro? Com a popularidade dos telefones inteligentes, agora existem maneiras mais convenientes. Por meio do software de monitoramento do telefone móvel, você pode tirar fotos remotamente, monitorar, gravar, fazer capturas de tela em tempo real, voz em tempo real e visualizar telas do telefone móvel. https://www.xtmove.com/pt/how-to-monitor-my-partner-cell-phone-without-target-phone/