Reparatie van je telefoon, waar begin je?
Voor veel mensen is een telefoon het persoonlijke toestel dat hij of zij altijd met zich mee draagt. Een telefoon is een voorwerp waarmee je op elk gewenst moment iemand een kan bereiken, iets kan op zoeken en het geeft veel mensen dan ook een gevoel van veiligheid. Niets is dan vervelender dan wanneer je telefoon opeens niet meer doet. Vaak moet hij dan gerepareerd worden en ben je hem meestal een aantal dagen of soms weken kwijt. Een reparatie van een telefoon is dan ook iets wat veel mensen proberen te voorkomen.
Online worden er veel mogelijkheden gegeven voor een reparatie van je telefoon. Maar het is natuurlijk het slimste om het bij een expert te brengen. Want hoe weet je nou precies wat er kapot is aan het toestel. Wat moet je maken en hoe zorg je dat je ook de juiste onderdelen vervangen worden. In deze blog gaan we uitleggen wat er allemaal kapot kan zijn aan je telefoon en hoe dit opgelost kan worden.
Mogelijke reparaties voor je telefoon
In Nederland gaan we allemaal vaak met de fiets naar onze bestemming toe. Ook is het zo dat het in Nederland veel regent. Soms kan dit niet zo fijn zijn voor je telefoon. Er kan dan waterschade ontstaan. Veel telefoons zijn tegenwoordig waterbestendig, dit betekent dat ze tot een bepaalde diepte onder water kunnen. Maar toch kan het zo zijn dat als ze te lang in het water zijn of er te veel water bij komt er schade ontstaat. De manier om dit probleem op te lossen is door middel van de volgende stappen.
Deze stap wist je al maar we herhalen hem alsnog even, je moet hem direct uit het water halen waar hij in gevallen is of waar hij zich in begeeft en het toestel uitzetten.
Hierna moet je de telefoon schoonmaken met handschoentjes aan. Hierbij gebruik je ontsmettingsmiddel en microfiber doekjes. Neem hem af totdat hij echt goed schoon is. Maak hierna de telefoon zo droog als mogelijk. Verwijder de batterij van het toestel, als dit mogelijk is, haal de SIM kaart eruit en zorg dat het draadje van je eventuele AUX-koord of oortjes eruit gehaald worden. Op deze manier kan je hem extra goed droog maken. Mocht het niet mogelijk zijn om de batterij eruit te halen zorg dan dat het toestel recht overeind staat. De volgende stap zal zijn om hem naar een bedrijf te brengen die weten hoe ze een reparatie aan de telefoon moeten doen.
We laten allemaal weleens onze telefoon vallen. Soms hebben we geluk en valt hij op de zijkant maar soms valt hij precies op de schermkant en dan kan er een barst in het scherm komen. Vaak doet het toestel het nog wel maar de scherven kunnen in je hand komen als je hem gebruikt dus dan moet er een reparatie aan de telefoon komen. Je kan natuurlijk online allemaal materialen kopen om geld te besparen. Zoals zelf een scherm kopen en deze erop zetten. Dit is een voordeel op gebied van geld maar voor de veiligheid is dit niet echt een goed idee. Een telefoon kan best wel wat hebben maar als het te veel wordt kan hij ook uit elkaar spatten. Tandpasta of een andere pasta kleef soort kunnen op het toestel gesmeerd worden om de gaatjes te dichten. Dit kan een lange tijd goed gaan maar als er dan water bij komt of de pasta gaat langzaam uit de gaatjes ben je weer terug bij af. Veel mensen doen dit maar later gaat het toestel dan alsnog kapot omdat hij niet goed gerepareerd is de eerste keer.
Welk toestel heb jij?
Aan het eind is het ook nog afhankelijk wat voor een soort toestel je hebt. Heb je een iPhone een of een Samsung? Qua kosten zal dit uitmaken en ook het model van het toestel zal hierdoor verschillende kosten opleveren voor de reparatie van de telefoon. Naast de bovengenoemde voorbeelden zijn er nog een hele lijst van dingen die kapot kunnen zijn aan het toestel. De batterij, de oor-speaker, de camera, het microfoontje, de thuisknop, etc. Bijna al deze problemen zijn te repareren maar advies vragen aan een expert is iets wat het meest verstandig is voor een reparatie aan je telefoon.