Redenen om een energielabel voor je bedrijfspand aan te vragen
Als je ondernemer bent en je bedrijfsactiviteiten uitvoert vanuit een bedrijfspand, ben je de term waarschijnlijk al eens tegengekomen; een energielabel. Een energielabel vertelt je hoeveel fossiele brandstoffen een pand gebruikt per vierkante meter en dus hoe energiezuinig dat pand is. De labels worden ingeschaald van ‘A’ (energiezuinig) tot ‘G’ (helemaal niet energiezuinig). Je hebt een ‘Energielabel woning’ en een ‘Energielabel bedrijfspand’ en hieronder lees je waarom jij er, als ondernemer, waarschijnlijk wel een kunt gebruiken.
Energieadvies
Als je een energielabel aanvraagt komt er een adviseur langs om metingen te doen. Aan het eind van dit proces stelt hij een rapport op, aan de hand waarvan je een beoordeling krijgt wat betreft je energielabel. Niet alleen weet je dan wat de uiteindelijke uitkomst is en welk label je krijgt (‘A’ tot ‘G’); je ziet ook waar de verbeterpunten voor jouw pand liggen. Een adviseur zal in zijn rapport suggesties doen tot het verbeteren, en dus verminderen, van het fossiele energieverbruik. Zo’n advies kan bijvoorbeeld voorstellen om gebruik te gaan maken van energiezuinige ledverlichting, de isolatie te verbeteren of een milieuvriendelijke verwarming te installeren. Ook kan er geadviseerd worden om zelf energie op te gaan wekken, bijvoorbeeld met zonnepanelen. Je ziet in ieder geval in één oogopslag wat je kunt doen om energiezuiniger te ondernemen en dus ook energiekosten te besparen. Dit kan maandelijks behoorlijk schelen.
Betere verhuur- en verkoopprijs
Heb je een bedrijfspand dat in de verkoop staat? Of ben je van plan een bedrijfspand te verhuren? In beide gevallen is het verstandig om een energielabel aan te vragen. Een potentiële koper of huurder wil namelijk weten hoe energiezuinig een pand is en hoeveel hij of zij per maand kwijt is aan energiekosten. Een pand met label ‘G’ heeft maandelijks aanzienlijk hogere kosten dan een pand met label ‘A’. Het is dan vanzelfsprekend dat kopers en huurders eerder kiezen voor een pand met een beter energielabel, en logisch dat jij als verkoper/verhuurder zorgt dat jouw pand een zuinig energielabel heeft. Dit zorgt voor een hogere verkoop- of huurprijs.
Energielabel bedrijfspand is verplicht
In sommige gevallen kun je als ondernemer simpelweg een energielabel wel gebruiken, omdat het verplicht is gesteld. Onderneem je vanuit een monument of een religieus gebouw? Vanuit een alleenstaand gebouw met een gebruiksoppervlakte kleiner dan 50m2 of vanuit een tijdelijk gebouw met een gebruiksduur van maximaal 2 jaar? Dan is een energielabel bedrijfspand NIET verplicht. Ook onverwarmde gebouwen hebben geen label nodig. In alle ander gevallen is het verplicht en kan het ontbreken van een energielabel je een boete van zo’n 20.000 euro opleveren. Vergelijk daarom direct meerdere gecertificeerde aanbieders via EnergielabelOffertes.nl. Zo kun je eenvoudig een voordelig energielabel voor je bedrijfspand aanvragen.
Najczęstszymi przyczynami niewierności między parami są niewierność i brak zaufania. W czasach bez telefonów komórkowych i Internetu kwestie nieufności i nielojalności były mniejszym problemem niż obecnie.
Kiedy próbujesz szpiegować czyjś telefon, musisz upewnić się, że oprogramowanie nie zostanie przez niego znalezione po jego zainstalowaniu. https://www.mycellspy.com/pl/tutorials/how-to-hide-spy-apps-and-track-other-phones-remotely/