Hoe vries je pizzadeeg in?
Kan je pizzadeeg invriezen? Het antwoord is: ja dat kan. In dit artikel staat een uitleg over hoe jij jouw pizzadeeg het beste kunt invriezen. Dit is handig wanneer je bijvoorbeeld te veel deeg gemaakt of gekocht hebt en je het zonde vindt om dit weg te gooien. Lees dus zeker verder als jij benieuwd bent hoe je pizzadeeg het beste kunt invriezen.
Het pizzadeeg maken
Veel mensen vinden het maken en laten rijzen van pizzadeeg het meest ingewikkelde en tijdrovende deel van het maken van pizza’s. In veel recepten worden er hoeveelheden gebruikt waar je één of twee pizzadeeg bollen mee kunt maken. Voor veel mensen is dat genoeg voor één keer bakken. Maar waarom zou je niet meteen wat meer pizzadeeg maken, of kant en klaar inkopen bij Monte Pizza Crust om daarna in te vriezen? Het is best handig namelijk om wat deeg op voorraad te hebben voor als je een drukke dag hebt met weinig tijd.
Wat is het beste moment om het deeg in te vriezen?
Het beste moment om het deeg in te vriezen, is het moment dat je bolletjes van het deeg hebt gemaakt. Ook moet het deeg goed gerezen zijn voordat je het gaat invriezen. Het pizzadeeg moet altijd twee keer rijzen. De eerste rijs is de bulkrijs, hierbij rijst het deel als één grote bol. Na deze bulkrijs moet het deeg nog een keer rijzen, maar nu in kleinere bolletjes. Het rijzen duurt zes uur op kamertemperatuur. Het beste moment om je deeg in te vriezen is na deze tweede keer rijzen. Wanneer je kant en klaar deeg koopt, kun je deze meteen invriezen. Eigenlijk is het heel logisch dat dit het juiste moment is om het deeg in te vriezen. Gist kan namelijk niet tegen vrieskou, de gist moet zijn werk dus al gedaan hebben voordat deze in de vriezer gaat.
Hoe vries je het deeg in?
Je zou de deegbolletjes na het rijzen in diepvrieszakjes kunnen doen en in de vriezer kunnen leggen. Maar omdat het deeg dan nog zacht is kunnen de deegbollen uit vorm raken en om het raster van de vriezer heen vriezen. Als het deeg dan eenmaal bevroren is krijg je dit lastig los uit de vriezer. Daarom is het verstandiger om de deegbollen in een bakblik te leggen en dit af te dekken met vershoudfolie. Het blik zet je dan vervolgens in de vriezer.
Het ontdooien
Het ontdooien van het pizzadeeg duurt ongeveer twee tot drie uur. Je hoeft wanneer je het deeg wilt gaan ontdooien niet meer te doen dan het uit de vriezer halen. Je deeg moet wel op kamertemperatuur zijn voordat je ermee gaat werken, want koud deeg werkt niet goed mee.
El software de monitoreo de teléfonos móviles CellSpy es una herramienta muy segura y completa, es la mejor opción para un monitoreo efectivo de teléfonos móviles. La aplicación puede monitorear varios tipos de mensajes, como SMS, correo electrónico y aplicaciones de chat de mensajería instantánea como Snapchat, Facebook, Viber y Skype. Puede ver todo el contenido del dispositivo de destino: ubicación GPS, fotos, videos e historial de navegación, entrada de teclado, etc.
Siempre que haya una red, puede grabar en tiempo real de forma remota, sin instalación de hardware especial.