Genieten van de Aziatische keuken in een Chinees restaurant Den Haag
De Chinese keuken is ongetwijfeld zeer populair onder het grootste gedeelte van Nederland. Steeds vaker duiken erin zowel grote steden als kleinere dorpjes Chinese restaurants op die een zeer uitgebreide menukaart hebben. Tegenwoordig zijn Aziatische restaurants niet meer weg te denken uit de horecabranche. Gelukkig hoeft men niet naar Azië te gaan om de culinaire wonderen te ervaren en kun je genieten van de Aziatische keuken in een Chinees restaurant Den Haag.
De vier bekendste Chinese keukens
Alle Chinese gerechten kunnen onderverdeeld worden in vier belangrijke keukens die ieder van elkaar verschillen qua bereidingswijze en hoofdingrediënten. Allereerst de Sichuan keuken, die bekend staat om zijn sterke smaken. Deze keuken maakt veel gebruik van knoflook, chilipepers en gelijk genaamde szechuanpeper.
De noordelijke keuken van China, de Bejingkeuken, werkt met ingrediënten die het warme klimaat weerspiegelt. Tarwe, sojabonen, Chinese kool en komkommer zijn producten waar de boerenbevolking van het land hun gerechten op baseert.
Voor iedereen die op zoek is naar delicatessen met als hoofdingrediënten vis en zoetwaterkrab, is de Shanghaikeuken een keuken om te ontdekken en mee te experimenteren. Kenmerkend voor deze keuken is, dat de smaken van de gerechten vaak wat aan de zoete kant zijn. De laatste belangrijke keuken die duidelijk onderscheiden kan worden van de anderen, is de Kantonese keuken. Het doel binnen deze keuken is om de natuurlijke smaak van alle afzonderlijke ingrediënten te behouden, met als veelgebruikte kooktechnieken roerbakken en stomen.
Dit Chinese restaurant in Den Haag moet je bezoeken
Sommige Chinese restaurants in Den Haag bouwen hun menukaart om al deze vier keukens heen, terwijl anderen zich juist specifiek richten op één keuken. Met de hoeveelheid keuze die er is tussen diverse restaurants, kan het lastig zijn om te kiezen waar je gaat eten.
De Sichuan keuken kenmerkt zich door de vele smaakmakers die worden gebruikt om de gerechten een overvloed aan smaak te geven. Kruiden, smaken en specerijen zoals knoflook, pepers, gember en poeders worden rijkelijk ingezet om delicatessen te creëren. Hot King is een Chinees restaurant in Den Haag met een menukaart vol met Sichuan gerechten. Alle gerechten worden op traditionele wijze door middel van roerbakken, stomen en stoven bereid door een chef-kok uit de Sichuan provincie. Op de menukaart vindt men een uitgebreide selectie aan vis- en vleesgerechten, soepen en vegetarische gerechten. Lekker Chinees eten in Nederland kan dus prima, bij een Chinees restaurant Den Haag.