Epileren: zo werkt perfecte ontharing


Vooral in de zomer is het altijd vervelend om je benen te scheren. Wie kiest voor epileren, profiteert daarentegen van een langere gladde huid. Hier zijn de beste tips en trucs voor epileren. 

Epileren of scheren

Het verschil tussen epileren en scheren is eigenlijk heel duidelijk. Terwijl je het scheermesje over het huidoppervlak schuift en de haartjes korter maakt, haalt een speciaal apparaatje (met een pincet-systeem) het haar tijdens het epileren uit de haarwortels. Zo worden de haren tijdens het epileren in zijn geheel uitgetrokken, terwijl bij het epileren de haren boven de huid worden verwijderd. Hierdoor zorgt deze methode voor een langduriger glad effect. 

Omdat: Het haar moet eerst een nieuwe wortel vormen voordat het kan groeien en ontkiemen. Na een klassieke scheerbeurt zie je vaak kleine stoppels die na een paar dagen zijn teruggegroeid, terwijl epileren je ongeveer twee weken rust geeft.

Epileren: verzorgingstips

Het nadeel van epileren is duidelijk: het is pijnlijker omdat het haar wordt uitgescheurd en soms kan huidirritatie het gevolg zijn. Daarom is het belangrijk om van tevoren een paar dingen te overwegen om beide tot een minimum te beperken: 

  • Het haar op de benen moet minimaal twee en niet meer dan vijf millimeter lang zijn. Alleen dan kunnen ze optimaal worden vastgelegd door de epilator. 
  • Net als bij het scheren, is het raadzaam om de huid voor te bereiden met een exfoliator voordat u gaat epileren. Dit zorgt ervoor dat dode huidcellen worden verwijderd die het gladde eindresultaat kunnen beïnvloeden. Ook voorkom je dat de haren later ingroeien. 
  • Droog de huid goed af na een peeling en breng geen crème of bodylotion aan. Dit moet worden gedaan na het epileren. Voordat u dit doet, is het belangrijk dat de huid droog is. 
  • Epileren bij voorkeur ’s avonds. Daarna kun je daarna een verzachtende crème aanbrengen en de volgende ochtend is de huid weer gekalmeerd.
  • Als u moeite heeft met het zien van zeer fijne, blonde haren, kunt u het beste een epilator met precisielicht kiezen. 
  • Hoewel veel fabrikanten adverteren dat u de epilator zelden hoeft te gebruiken, zal het minder pijnlijk zijn als u elke twee weken epileert. Dan is er niet zo veel haar terug gegroeid. 

Epileren zonder pijn – zo werkt het: 

Veel vrouwen schrikken vaak terug voor epileren, hoewel het de huid langer glad houdt. Omdat: De angst voor pijn is gewoon te groot. Ze kunnen heel gemakkelijk worden geminimaliseerd. Het is belangrijk om te weten dat de pijn altijd het grootst is tijdens het eerste epileren. Dit komt doordat er veel haar tegelijk wordt verwijderd en de huid nog niet gewend is aan de behandeling. Bij een regelmatige behandeling zal het haar dunner teruggroeien en zal de pijn afnemen. Het epileren van de benen is het beste na het douchen of baden. Dan is het haar nog zacht van het warme water en kan het gemakkelijker worden verwijderd. Een massagehandschoen onder de douche kan ook helpen de dode huid te verwijderen en de bloedcirculatie te stimuleren. Dit vermindert ook de pijn bij het plukken. Overigens: ’s avonds is de huid meer ontspannen en kan ze zichzelf’ s nachts regenereren. Het is daarom raadzaam om ’s avonds haar te verwijderen. Aandacht! Epileer grondig. Trek het apparaat dus niet heel snel van de enkel tot de knie omhoog, maar gun jezelf de tijd tijdens de behandeling. Het proces duurt tien tot twintig seconden. Als het epileren niet goed wordt uitgevoerd, bestaat het risico dat de haren niet worden uitgetrokken, maar alleen afbreken en dan ingroeien. Dit kan helaas erg pijnlijk zijn en moet daarom worden vermeden. 

Epileren in het genitale gebied

Vooral in de zomer, wanneer vrouwen meer huid laten zien en misschien op vakantie willen, moet de bikinilijn vaak glad zijn. Een epilator kan ook worden gebruikt voor het genitale gebied. U moet echter weten dat epileren veel pijnlijker is in de bikinilijn dan op de benen. Omdat: In het genitale gebied is het haar sterker, het zit dichter bij elkaar en zit dieper in de huid verankerd dan op de rest van het lichaam. Er zijn hier ook meer zenuwuiteinden. Als je toch de voorkeur geeft aan het gebruik van de epilator, moet je de huid goed reinigen en ontvetten. Het is het beste om voor het starten een koeltas opzij te leggen, dit kan de mogelijke pijn achteraf verlichten. Klem tijdens het aanbrengen altijd het te behandelen deel van de huid met twee vingers vast en gebruik vervolgens de epilator. Behandel de geïrriteerde huid na het verwijderen van het haar met een ontstekingsremmende crème. Om ingegroeide haartjes te voorkomen, reinigt u de behandelde gebieden elke twee tot drie dagen met een spons of een zeer zachte peelinghandschoen. Oksels epileren: werkt het? Duidelijk antwoord: ja! De oksels zijn ook te behandelen met de epilator. Dit is beduidend minder pijnlijk dan epileren in het genitale gebied en vereist dezelfde voorbereiding als epileren van de benen. Dit betekent dat u de epilator het beste na het douchen kunt gebruiken, eventuele eerder dode huidcellen kunt verwijderen en deze vervolgens grondig kunt afdrogen. De applicatie kan dan worden gestart. Dan is de okselhuid blij met een goede verzorging, in de vorm van een ontstekingsremmende crème of een aloë vera-gel. 

You may also like

2 reacties

LEAVE A COMMENT

afvallen

http://mediablok.nl/

emeralbeautylife.nl

https://www.missbeautypassion.nl/category/vrouwen/

https://www.missbeautypassion.nl/category/gezondheid/

https://www.mannenaanrader.nl/category/internet/

https://www.mannenaanrader.nl/category/afvallen/

https://www.hierismijnhuis.nl/

https://www.tipsweetjes.nl/category/grappige/

https://www.startlog.nl/category/zakelijk/

https://www.startlog.nl/category/wonen/

https://www.alleweetjesopeenrij.nl/category/mode/

https://www.alleweetjesopeenrij.nl/category/bouw/

https://www.tipsweetjes.nl/category/huis-en-tuin/

https://www.wetenschap-nieuws.nl/

https://extragezond.nl/

http://squatcilla.nl/

http://cityinteriors.nl/

http://www.bon-plan-party.fr/

http://www.conceptfashion.be/

http://www.doucheapied.fr/

http://www.goedgezien.nl

 

http://www.werkeninwonen.nl/

http://tipscadeau.nl/

bouwmarktengids.nl

lievervoordelig.nl

poldermama.nl

https://www.vbowonenenzo.nl/

http://comfortfoodblog.nl/

http://goldendeals.nl/

http://vodlocker.nl/

http://beautypers.nl/

http://cadeaugadget.nl/

http://goedgezien.nl/

http://midiworks.nl/

http://originelecadeautips.nl/

http://squatcilla.nl/

http://watvindtnederlandervan.nl/

http://www.trendnova.nl/

http://www.gossipqueen.nl/

https://www.moederbrein.nl/

https://www.style-remains.nl/

https://www.ikhouvanbeauty.nl/

https://ondernemingsgids.nl/

http://www.kluscenter.nl/

https://troublesathome.nl/

https://blogvandaag.nl/

https://www.bouwmaterialen-renkum.nl/

https://www.woonfabriek-online.nl/

https://homeofcomfort.nl/

https://www.creativefacts.nl/

https://www.uitdagingonline.nl/

https://babykamerinspiratie.nl/

overgangstergirls.nl

stylishom

http://www.stylishmom.nl/category/mooi/

mannenaanrader

https://www.100kado.nl/

https://thuishint.nl/

bouwhint.nl

womenlikefashion

zonnepaneel-vergelijking

huistopper

ew-advocaten

123zonnepanelenvergelijken

ondernemingsgids

kluscenter

vrouwenhint

woonaanwijzing

websitezaken

schoongenoegvankernenergie

nettobed

nostalgische-badkamers.

mannencenter

thuistips

woonbasic

huishint

https://www.mannenlab.nl/

vrouwenlab.nl

mannenexpert.nl

https://www.deinterieurcollectie.nl/category/wonen/

http://www.allesoverbouw.nl

http://www.allesoverbouw.nl/category/bouw/

 

http://www.deinterieurcollectie.nl

internet

http://www.wonderlicious.nl

https://www.supermeubels.nl/category/slaapkamer/

https://www.supermeubels.nl/category/badkamer/

https://www.fashionnewz.nl/

tips

Tips

Mannen

Moderepubliek

http://troublesathome.nl/

Trends

Showbiznewz

Newz

Beauty

Sterren

Fashionandtrends

Supermeubels

Wonen

Zapruder

http://www.zwangermagazine.nl/

stoerejongenzzz.nl

handigemensen.nl

zwangermagazine

ditkannietwaarzijn.nl

www.bestebedrijven.nl

https://troublesathome.nl

https://troublesathome.nl/category/tips/