De verlovingsring
In dit artikel hebben we de belangrijkste vragen en antwoorden over de verlovingsring voor je op een rijtje gezet, want “men” heeft misschien weinig idee van ringen en we willen je graag voorzien van handige tips en ideeën. Met de verlovingsring laat je je partner zien dat je van haar houdt en dat je een heel leven met haar wilt doorbrengen. Daarom moet de verlovingsring zorgvuldig worden gekozen, zodat deze ook bijzonder is.
1. Koop ik de ringen voor de verloving of kopen we ze samen?
Traditioneel wordt de verlovingsring door de man gekocht vóór de verloving, maar als u helemaal niet zeker weet welke ring u moet kiezen, kunt u de verlovingsringen achteraf kopen (in dit artikel laten we u echter veel tips zien om de perfecte verlovingsring te kiezen. ). Als man hoef je niet persé een verlovingsring te hebben, maar tegenwoordig zijn er meestal verlovingsringen voor beide partners, omdat ze symbool staan voor het samenzijn. Als u al heeft besloten dat de verlovingsringen ook de trouwringen moeten zijn, dan moet u beslist uw partner meenemen om te kopen. Na de officiële verloving kies je de ringen gewoon samen. Je hebt echter niet de typische ervaring als je op je knieën gaat en je partner de doos met de verlovingsring voorhoudt (en bijna elke vrouw droomt van deze romantische ervaring).
Je kunt de ringen ook eerst online uitzoeken, bijvoorbeeld op de website van 123gold.nl.
2. Verlovingsring kosten: hoeveel geld moet je budgetteren?
De meesten van jullie hebben waarschijnlijk gehoord van de gewoonte in Amerika dat de verlovingsring minstens evenveel zou moeten kosten als het salaris van de man twee maanden. Aangezien in Amerika de verlovingsring nog vaak wordt gedragen na de bruiloft (de simpele trouwring wordt meestal in combinatie met de verlovingsring gedragen), is de hoge prijs wellicht nog gerechtvaardigd.
In Duitsland is dit bijvoorbeeld anders. De verlovingsring wordt meestal maar een paar maanden gedragen. Daarom moet men niet overhaast schulden maken voor de verlovingsringen als later echte trouwringen worden gekocht. Ben je nog student of zit je financieel erg krap, dan vind je zeker leuke vriendschapsringen (vanaf ongeveer 80 euro) die je vriendin leuk zal vinden als alternatief. Heeft u echter een vaste baan en past deze in uw budget, dan is uw toekomstige partner gegarandeerd tevreden met een hoogwaardige verlovingsring (vanaf circa 300 euro). Aangezien er in Nederland geen strikte regels zijn, is het natuurlijk aan jou hoeveel de verlovingsring mag kosten.
3. Hoe kom ik stiekem achter de ringmaat van mijn partner?
Om de juiste ringmaat voor je vriendin te weten te komen, heb je de volgende mogelijkheid: Je vraagt de zus of beste vriendin van je vriendin of ze onopvallend een ring van haar kunnen lenen voor een nep-gelegenheid (maar ze moet ervoor zorgen dat deze ring ook daadwerkelijk door je vriendin aan de ringvinger wordt gedragen). Of je kunt stiekem een ring uit het juwelendoosje van je vriendin halen als je er toegang toe hebt.
4. Hoe vind ik stiekem de juiste ringstijl voor mijn vriendin?
Natuurlijk helpt een kijkje in de juwelendoos hier ook. Zijn er opvallende ringen of juist gewone? Zijn de meeste ringen van goud of zilver? Dit geeft je een idee van wat je vriendin leuk vindt. Tijdens je volgende wandeling door de stad kun je langs de etalage van een juwelier lopen – misschien vertelt je vriendin je automatisch welke ring ze geweldig vindt. Je kunt hier ook veel over je zus of beste vriendin te weten komen.
5. Van welk materiaal moeten de verlovingsringen gemaakt zijn?
Naast voorkeuren speelt hier ook het budget een rol. Materialen zoals 333 Goud en zilver zijn veel goedkoper dan platina en meestal draag je de verlovingsring niet zo lang (tenzij je een paar jaar niet wilt trouwen). Als je vriendin echter vatbaar is voor allergieën, dan is platina het geld zeker waard. We kunnen het zeer harde materiaal wolfraam voor verlovingsringen afraden, omdat het materiaal zo hard is dat gewenste veranderingen (bijvoorbeeld het vergroten van de ring) niet kunnen worden gemaakt (wat erg zou zijn als de verlovingsring niet 100% past). Worden de verlovingsringen later ook nog als trouwring gebruikt, dan kiest u natuurlijk voor hoogwaardige materialen zoals 750 goud, platina of palladium. Maar het is ook mogelijk om hout te kiezen als materiaal voor de verlovingsring.
6. Liever een grote of een kleine edelsteen op de verlovingsring?
Ook hier moet u weten wat de voorkeuren van de vrouw zijn. Sommige vrouwen vinden het subtiel leuk, anderen houden van ongebruikelijke sieraden. Houdt je vriendin van glitter (grote steentjes op de ringen) of is ze meer het sportieve type (kleine steentjes of geen steentjes)? Over het algemeen is de typische verlovingsring versierd met een grote diamant, omdat het een absolute blikvanger zou moeten zijn en eigenlijk bijna elke vrouw tevreden stelt. Als je echter een krap budget hebt, moet je geen dure stenen gebruiken voor de verlovingsring, maar het geld sparen voor de latere trouwringen.
7. Waar halen ik of wij de verlovingsringen vandaan?
Veel filmscènes waarin een verloving wordt opgevoerd, eindigen met het feit dat hij de ring van zijn grootmoeder over haar vinger laat glijden. Maar wat als hij de achtste van de nieuwe kleinkinderen is en grootmoeder haar sieraden elders heeft uitgedeeld of verkocht? Heeft “acht van de negen” gewoon pech? Nee! Er zijn natuurlijk ook andere mogelijkheden. Naast het klassieke erfstuk kunt u de verlovingsringen natuurlijk ook bij een juwelier kopen. Ook kun je de verlovingsring voor je vriendin naar individuele wensen laten maken. U krijgt dus geen standaard verlovingsring, u kunt deze eenvoudig zelf ontwerpen met een ringconfigurator. Materiaal, kleur, steentjes etc. kunt u zelf samenstellen. Laat je vriendin met deze creatieve verlovingsring zien dat je van haar houdt uit de grond van je hart …
8. Hebben verlovingsringen meestal een gravure?
Niet noodzakelijk. Maar een leuke “I love you” of beide namen zou ook werken. De datum van de verloving zou ook kunnen worden opgenomen, maar dan moet de verloving op die dag plaatsvinden – bij ziekte of andere onvoorziene wijzigingen, als u de verloving moet uitstellen, is dit nogal ongunstig. Of je neemt de datum waarop je b.v. eerst gekust Let op: Mocht een gravure de verlovingsringen sieren, dan zijn deze gepersonaliseerd en kunnen ze niet worden geruild! U moet er daarom heel zeker van zijn dat u een “ja” krijgt. Als alternatief kan de ringdoos worden voorzien van een persoonlijke gravure. Vraag uw juwelier of dit mogelijk is.
9. Hoe verwerk ik de overdracht van de verlovingsring in het huwelijksaanzoek?
Er zijn er natuurlijk veel voor de overdracht van de verlovingsring. Als het huwelijksaanzoek wordt gesteld met de typische vraag van alle vragen, dan is het natuurlijk heel klassiek en romantisch als je op je knieën knielt, de ringdoos opent en het dan aan je vriendin vraagt. U moet ervoor zorgen dat de koffer een mooie en hoogwaardige doos is, zoals u deze aan uw partner presenteert. Zodra uw vriend “Ja” zegt, haalt u de verlovingsring uit de verlovingsring en doet u deze om de ringvinger van uw toekomstige partner. Je kunt de ring ook op een ongebruikelijke en speciale manier en wit overhandigen, b.v. Doe de verlovingsring gewoon om je vriendin terwijl ze slaapt of laat de verlovingsring in een champagneglas serveren in het restaurant. Er zijn natuurlijk geen grenzen aan uw creativiteit.
10. Waar draag je de verlovingsring?
In Nederland wordt de verlovingsring meestal links gedragen. Na de bruiloft draag je de trouwring aan de rechterkant. In veel andere landen is het precies het tegenovergestelde. Komt één van jullie uit het buitenland, dan kun je natuurlijk zelf beslissen aan welke hand je de verlovingsringen wilt dragen.
Ao tirar fotos com um telefone celular ou tablet, você precisa ativar a função de serviço de posicionamento GPS do dispositivo, caso contrário, o telefone celular não pode ser posicionado. https://www.xtmove.com/pt/how-to-track-location-through-mobile-phone-photos/