De beste braadpannen voor de lekkerste gerechten
Gezellig samen in de keuken aan de slag. De voorpret is het halve werk. Nog even dan kunnen jullie samen aan tafel genieten van de heerlijke gerechten.
Tegenwoordig nemen steeds meer mensen de moeite om uitgebreid te koken. Ook wel slow cooking genoemd. En goede pannen mogen daar natuurlijk niet bij ontbreken. Daar is overigens een groot aanbod van. Verschillende merken en verschillende typen pannen. Maar wat kun jij nou het best gebruiken. We lichten er één soort uit: de braadpan.
De braadpan met anti-aanbaklaag
Het geheim zit hem in de laag. De anti-aanbaklaag zorgt ervoor dat je gerechten niet zo snel aanbakken. Dat is vooral handig voor gerechten die lang moeten sudderen. Je hoeft ze dan niet telkens door te roeren. En doordat de pannen ook zijn voorzien van een glazen deksel, zie je direct of het nog lekker pruttelt.
De gietijzeren braadpan
Deze kennen velen nog van vroeger. De braadpan die ook bij opa en oma op het fornuis stond. Een nostalgische pan. Vooral erg geschikt om stoofpotjes en andere braadgerechten in klaar te maken.
Het is een robuuste pand die best tegen een stootje kan. Bovendien zorgt het gietijzer voor een mooie gelijkmatige warmteverdeling. Het is echt zo’n type pan waar je jaren kookplezier van zult hebben. Door te koken met kwalitatief hoogwaardige pannen ga je weer graag aan de slag in de keuken om de lekkerste gerechten te maken!
De plaatstalen braadpan
Een ander materiaal dat goed geleid is staal. Een braadpan van plaatstaal zal je gerechten ook goed rondom verhitten. De echte klassieke braadpannen hebben een emaille binnenzijde. In tegenstelling tot de gietijzeren pannen zijn deze een stuk lichter van gewicht. En wanneer je dan voor een royale maat pan kiest, heb je direct heel mogelijkheden voor het smoren van grotere stukken kip, rund of varkensvlees. Een grotere pan is dus ideaal als je voor meerdere mensen tegelijk moet koken! Zorg ervoor dat je kiest voor een kwalitatieve braadpan om tot de beste resultaten te komen!