De belangrijkste basis-ingrediënten voor je Aziatische recept
Wil je binnenkort aan de slag met een Aziatisch recept of wil je je meer gaan verdiepen in de Aziatische keuken? Dat snappen wij, want hier komt heerlijk eten vandaan. In de Aziatische keuken en in veel recepten hiervan vind je altijd wel een paar basis-ingrediënten. Deze ingrediënten kunnen veel recepten nog beter maken. Benieuwd naar welke dit zijn? Lees dan snel verder.
Sambal
Sambal is uiteraard een belangrijk ingrediënt in de Aziatische keuken. Het is een saus die in en bij veel recepten gegeten wordt. Sambal is in principe een saus gemaakt van Spaanse pepers en zout. Er zijn ook nog veel meer andere varianten waaraan andere ingrediënten worden toegevoegd. Zo is er Sambal Oelek, de basisvariant, maar ook sambal Badjak waaraan ui is toegevoegd. Aan sambal Brandal worden knoflook, ui en kemirinoten toegevoegd en bij sambal Manis zit suiker bij.
Edamame
Het tweede ingrediënt dat we willen noemen is edamame. Het is een van de populairste groentesoorten uit Azië. Het wordt in veel recepten gebruikt en is een uitstekende toevoeging aan veel recepten. Edamame zijn onrijpe sojaboontjes. Met een beetje zout zijn deze heerlijk om te eten. Heerlijk om toe te voegen aan je rijst of aan een salade, maar ook lekker om gewoon los te snacken.
Rijst
Onze laatste tip is dan uiteraard de rijst. Rijst is een basis- ingrediënt in veel Aziatische recepten. Rijst kun je met veel dingen eten. Zo kun je er ook de eerder genoemde sambal en edamame aan toevoegen en dat is al heerlijk om te eten. Rijst kan worden gekookt in een pan, maar wij raden zeker de rijstkoker aan. Hierin kun je snel en makkelijk de rijst koken en dan is deze lekker knapperig en goed van smaak. Onze aanrader is dus zeker om een rijstkoker in te slaan, want rijst ga je nog veel maken als je de Aziatische keuken wilt gaan proeven.