De 5 lekkerste wijnen voor bij de bbq
Als je dit weekend een barbecue hebt gepland vraag je je misschien af welke wijnen je moet kiezen. Het combineren van wijn bij een barbecue kan lastig zijn, omdat er bij een barbecue vaak gebruik wordt gemaakt van meerdere marinades en sauzen. De meeste mensen associëren daarom een barbecue en gegrild vlees met bier, maar wist je dat er meerdere wijnsoorten zijn die ook goed passen bij een barbecue?
Hier is een overzicht van verschillende wijnsoorten die het best passen bij een barbecue:
Wijnsoort chianti
Als je op zoek bent naar een serieuze barbecue-wijn dan kun je het best kiezen voor Chianti wijn. De wijnsoort wordt gemaakt op een hoogte tussen de 450 en 500 meter in het historische hart van de Chianti-regio. De wijnsoort Chanti past perfect bij pasta met een vlees-tomatensaus, gevogelte, gehaktballetjes, eend, een licht kruidige stoofschotel of bij de barbecue.
Rosé wijn
De rosé wijn is een van de meest veelzijdige wijnen die er zijn. Je kunt genieten van een glas droge rosé met een grote verscheidenheid aan gerechten. Van gegrilde garnalen en gegrild varkensvlees tot gegrilde kalkoenburgers en veganistische burgers. Daarnaast past een rosé wijn ook heel goed bij gegrilde kipfilet, gerookte zalm, gegrilde oester en gegrilde auberginerecepten.
Pinot Noir
Pinot Noir is een van de meest voedselvriendelijke rode wijnen die er zijn. De smaken zijn delicaat genoeg om het voedsel waarmee je het eet niet te overmeesteren en het past uitstekend bij zeevruchten, gevogelte en rood vlees. Het is bijzonder lekker in combinatie met gerookt vlees omdat Pinot Noir een aardse, rokerige kwaliteit heeft.
Sauvignon Blanc
De Sauvignon Blanc is een witte druif met een groenige schil, gebruikt voor de bereiding van witte wijn. Een glas frisse, citroenachtige Sauvignon Blanc is een goede keuze om te combineren met gegrilde vis. Het past perfect bij visgerechten met citroen, salades, gamba’s met chili, geitenkaas en andere visgerechten.
Syrah
Een andere wijn die goed past bij een zomerbarbecue is Syrah. De Syrah is een stevige wijn en vraagt daarom ook een stevig gerecht. Het heeft een van de hoogst aanbevolen serveertemperaturen van alle rode wijn, waardoor het ideaal is om in de zomer van te drinken. Als je peperig, rokerig rundvlees serveert, is dit een geweldige keuze voor bijpassende gerechten.
Nu je weet welke wijnsoorten het best passen bij de barbecue, kun je vol vertrouwen wijnen uitkiezen. Zelfs bij een simpele barbecue met eenvoudige hamburgers en kip zijn er wijnsoorten die unieke smaken toevoegen aan je gerechten.