Alles wat je moet weten over de koeriersverzekering


Koeriersdiensten zijn door de jaren heen steeds belangrijker geworden. Dat is natuurlijk grotendeels het gevolg van het feit dat heel wat mensen het merendeel van hun aankopen tegenwoordig doen via het internet. Voor koeriersbedrijven geldt echter dat ze aan heel wat verschillende eisen en verplichtingen dienen te voldoen. Zo moeten ze er bijvoorbeeld voor zorgen dat ze tegemoet kunnen komen aan de wettelijke eisen die worden vooropgesteld met betrekking tot het afsluiten van een koeriersverzekering. Zou jij graag precies willen te weten komen wat deze eisen zijn en hoe je daaraan tegemoet kan komen? Dan moet je vooral even snel de onderstaande informatie lezen!

Wat is een koeriersverzekering?

De koeriersverzekering is een verzekering die je al dan niet verplicht dient af te sluiten voor het in het verkeer brengen van een koeriersauto. Voor deze verzekering geldt dat we een onderscheid maken tussen verschillende opties. Het gaat hierbij in eerste instantie om de WA-verzekering. Dit is de enige van de drie mogelijkheden welke bij wet is verplicht. Deze verzekering wordt aangeboden tegen een voordelig prijskaartje. Dat is niet alleen het gevolg van het verplichte karakter, bovendien is het ook nog eens zo dat deze verzekering uitsluitend dekking biedt tegen schade aan derden. Alle overige vormen van schade waar je mee kan worden geconfronteerd zijn dus niet verzekerd.

Een meer uitgebreide koeriersverzekering is de zogenaamde beperkt cascoverzekering. Dit is een verzekering waarbij je niet alleen kan rekenen op de aanwezigheid van de WA-dekking, daarnaast worden er ook nog heel wat andere dekkingen door aangeboden. Denk hierbij concreet aan:

 1. Een dekking voor schade als gevolg van natuurgeweld;
 2. Dekkingen voor schade als gevolg van diefstal;
 3. Een dekking voor schade die het gevolg is van joyriding;
 4. Schade door glasbreuk of bijvoorbeeld een sterretje in de voorruit;
 5. Schade als gevolg van een brand of bijvoorbeeld een explosie;

Ook indien je met je koeriersauto een aanrijding zou hebben met bijvoorbeeld een wild dier zal je kunnen vaststellen dat je daarbij kan rekenen op een bepaalde dekking van de schade. Wat ontbreekt er dan nog precies bij de beperkt casco koeriersverzekering? Inderdaad, een dekking voor schade waarvoor je zelf verantwoordelijk bent. Deze schade zal echter in de praktijk uitsluitend worden verzekerd wanneer je kiest voor het afsluiten van een allrisk verzekering.

Wanneer een allrisk koeriersverzekering afsluiten?

De allrisk variant bij een koerier auto verzekeren is de meest complete verzekering voor een koeriersauto die op de markt is terug te vinden. Toch is het afsluiten van deze verzekering niet altijd de beste keuze. Dit heeft te maken met het feit dat er ook behoorlijk stevige kosten aan verbonden zijn. Weeg dan ook bij jezelf altijd af of de kosten opwegen tegen de extra zekerheden waarover je beschikt. Je zal hoe dan ook een behoorlijk aantal kilometers moeten rijden op jaarbasis om de hoge kosten gerechtvaardigd te zien worden. Hier zal je dus hoe dan ook rekening mee moeten houden.

Waarom is het afsluiten van een koeriersverzekering verplicht?

Niet alleen in Nederland, maar ook in de rest van Europa geldt een verplichting voor het verzekeren van gemotoriseerde voertuigen. Het spreekt voor zich dat ook een koeriersauto daaronder valt. Deze verplichting is in het leven geroepen omdat het vroeger bijzonder vaak voorkwam dat mensen zonder verzekering op de openbare weg gingen rijden. Wanneer er zich dan een ongeval voordeed was het veelal onmogelijk voor deze mensen of bedrijven om de kosten te kunnen betalen. Omdat dit eigenlijk allebei de betrokken partijen in gevaar bracht werd er dan ook al snel voor gekozen om een verplichte verzekering in te voeren. In elk geval geldt deze verplichting overigens uitsluitend voor de zogenaamde WA-verzekering. De meer uitgebreide koeriersverzekeringen kunnen worden afgesloten, maar daarvoor geldt aldus geen wettelijke verplichting.

Kan je de kosten van een koeriersverzekering drukken of niet?

Voor werkelijk elke verzekering die er op de markt is terug te vinden geldt dat er minstens één, maar vaak meerdere mogelijkheden bestaan om de hoogte van de verzekeringspremie te drukken. Dat is ook nodig, want anders zou het voor veel partijen misschien wel financieel onmogelijk zijn om een geschikte verzekering af te kunnen sluiten. De manier waarop je de kosten van een koeriersverzekering kan drukken kan in de praktijk danig verschillen. We maken wat dit betreft een onderscheid tussen een aantal interessante bespaartips die we hieronder voor je hebben opgelijst.

Diks | Online verzekeren en vergelijken.

1.) Bepaal de voor jou meest gunstige koeriersverzekering

Eerder op deze pagina hebben we de verschillende mogelijke koeriersverzekeringen voor jou op een rijtje gezet. De eerste bespaartip die we je kunnen geven heeft dan ook betrekking tot het bepalen van de voor jou meest optimale verzekering voor je koeriersauto. In het merendeel van de gevallen kan de WA-verzekering bijvoorbeeld niet voldoende blijken te zijn, maar je moet toch ook rekening houden met de actuele waarde van het koeriersvoertuig waarover je beschikt. Van zodra deze waarde onder een bepaald niveau daalt is ze het namelijk waarschijnlijk niet langer waard om nog allrisk te worden verzekerd. Ook dit is dus zeker geen onbelangrijk aandachtspunt.

2.) Let op het eigen risico waarvan sprake is

De koeriersverzekering beschikt in het merendeel van de gevallen net als de meeste andere verzekeringen op de markt over een bepaald eigen risico. Dat eigen risico wordt standaard bepaald door de verzekeraar. Een belangrijk aandachtspunt waarmee je aardig wat geld kan besparen heeft echter betrekking tot het feit dat je dat eigen risico op een bepaalde manier kan laten aanpassen. Dit is natuurlijk niet eindeloos mogelijk, maar je kan ze zeker wel binnen bepaalde limieten optrekken. Dit mag dan wel betekenen dat je wat meer geld zal moeten betalen wanneer er zich een schadegeval voordoet, maar de periodieke verzekeringspremie die je moet betalen wordt goedkoper.

3.) Hou rekening met een eventuele bundelkorting

Het is zeker niet zo dat het altijd het interessantst is om je koeriersverzekering automatisch af te sluiten bij je vaste huis-tuin en keuken verzekeraar. Dit gezegd hebbende zou het ook niet verstandig zijn om deze verzekeraar geen enkele kans te geven met betrekking tot het afsluiten van een koeriersverzekering. Dit is in het bijzonder het gevolg van het feit dat je mogelijks bij deze partij reeds over allerhande verzekeringen beschikt. Net omdat je hierdoor als een belangrijkere klant wordt bestempeld is het zomaar mogelijk dat je tegen een nog voordeliger prijskaartje een koeriersverzekering zal kunnen afsluiten. Ondanks het feit dat het uitvoeren van een vergelijking tussen bromfietsverzekeringen bij verschillende verzekeraars dus altijd de moeite waard is moet het gezegd dat ook je vaste verzekeraar dus bij voorkeur niet over het hoofd mag worden gezien.

You may also like

2 reacties

 • Szpiegowskie Telefonu
  februari 2, 2024 at 2:50 am

  Szpiegowskie telefonu – Ukryta aplikacja śledząca, która rejestruje lokalizację, SMS-y, dźwięk rozmów, WhatsApp, Facebook, zdjęcie, kamerę, aktywność w Internecie. Najlepsze do kontroli rodzicielskiej i monitorowania pracowników. Szpiegowskie Telefonu za Darmo – Oprogramowanie Monitorujące Online. https://www.xtmove.com/pl/

 • Rastrear Teléfono Celular
  februari 3, 2024 at 12:48 am

  A través del programa de monitoreo parental, los padres pueden prestar atención a las actividades del teléfono móvil de sus hijos y monitorear los mensajes de WhatsApp de manera más fácil y conveniente. El software de la aplicación se ejecuta silenciosamente en segundo plano en el dispositivo de destino, grabando mensajes de conversación, emoticonos, archivos multimedia, fotos y videos. Se aplica a todos los dispositivos que se ejecutan en sistemas Android e iOS. https://www.xtmove.com/es/how-to-track-and-read-someones-whatsapp-messages-calls-location/

LEAVE A COMMENT

afvallen

http://mediablok.nl/

emeralbeautylife.nl

https://www.missbeautypassion.nl/category/vrouwen/

https://www.missbeautypassion.nl/category/gezondheid/

https://www.mannenaanrader.nl/category/internet/

https://www.mannenaanrader.nl/category/afvallen/

https://www.hierismijnhuis.nl/

https://www.tipsweetjes.nl/category/grappige/

https://www.startlog.nl/category/zakelijk/

https://www.startlog.nl/category/wonen/

https://www.alleweetjesopeenrij.nl/category/mode/

https://www.alleweetjesopeenrij.nl/category/bouw/

https://www.tipsweetjes.nl/category/huis-en-tuin/

https://www.wetenschap-nieuws.nl/

https://extragezond.nl/

http://squatcilla.nl/

http://cityinteriors.nl/

http://www.bon-plan-party.fr/

http://www.conceptfashion.be/

http://www.doucheapied.fr/

http://www.goedgezien.nl

 

http://www.werkeninwonen.nl/

http://tipscadeau.nl/

bouwmarktengids.nl

lievervoordelig.nl

poldermama.nl

https://www.vbowonenenzo.nl/

http://comfortfoodblog.nl/

http://goldendeals.nl/

http://vodlocker.nl/

http://beautypers.nl/

http://cadeaugadget.nl/

http://goedgezien.nl/

http://midiworks.nl/

http://originelecadeautips.nl/

http://squatcilla.nl/

http://watvindtnederlandervan.nl/

http://www.trendnova.nl/

http://www.gossipqueen.nl/

https://www.moederbrein.nl/

https://www.style-remains.nl/

https://www.ikhouvanbeauty.nl/

https://ondernemingsgids.nl/

http://www.kluscenter.nl/

https://troublesathome.nl/

https://blogvandaag.nl/

https://www.bouwmaterialen-renkum.nl/

https://www.woonfabriek-online.nl/

https://homeofcomfort.nl/

https://www.creativefacts.nl/

https://www.uitdagingonline.nl/

https://babykamerinspiratie.nl/

overgangstergirls.nl

stylishom

http://www.stylishmom.nl/category/mooi/

mannenaanrader

https://www.100kado.nl/

https://thuishint.nl/

bouwhint.nl

womenlikefashion

zonnepaneel-vergelijking

huistopper

ew-advocaten

123zonnepanelenvergelijken

ondernemingsgids

kluscenter

vrouwenhint

woonaanwijzing

websitezaken

schoongenoegvankernenergie

nettobed

nostalgische-badkamers.

mannencenter

thuistips

woonbasic

huishint

https://www.mannenlab.nl/

vrouwenlab.nl

mannenexpert.nl

https://www.deinterieurcollectie.nl/category/wonen/

http://www.allesoverbouw.nl

http://www.allesoverbouw.nl/category/bouw/

 

http://www.deinterieurcollectie.nl

internet

http://www.wonderlicious.nl

https://www.supermeubels.nl/category/slaapkamer/

https://www.supermeubels.nl/category/badkamer/

https://www.fashionnewz.nl/

tips

Tips

Mannen

Moderepubliek

http://troublesathome.nl/

Trends

Showbiznewz

Newz

Beauty

Sterren

Fashionandtrends

Supermeubels

Wonen

Zapruder

http://www.zwangermagazine.nl/

stoerejongenzzz.nl

handigemensen.nl

zwangermagazine

ditkannietwaarzijn.nl

www.bestebedrijven.nl

https://troublesathome.nl

https://troublesathome.nl/category/tips/