koelcel

3 x waarom een koelcel essentieel is in de horeca


Als je een onderneming in de horeca hebt zijn er veel spullen die je nodig hebt om deze tot een succes te maken. Een van deze dingen is een koelcel. Waarom dit een essentieel goed is en niet te vervangen is door een simpele koelkast leggen wij in onderstaand artikel uit.

Voedsel gescheiden houden

Een koelcel is een grote inloop koelkast. Deze zorgt ervoor dat het voedsel goed gescheiden blijft. In een gewone koelkast ligt alles op elkaar en tegen elkaar aan. Om te voldoen aan de eisen op het gebied van hygiëne in de horeca is het nodig om verschillende producten te kunnen scheiden. Rauwe kip kun je bijvoorbeeld absoluut niet op een ander product leggen. Zelfs niet als dit goed is afgedekt, want een bakje kan altijd lek raken en het is op die manier niet overzichtelijk wat waar ligt. Er kan dus ook veel efficiënter gewerkt worden omdat het duidelijk is welk product waar ligt. Een tip is om op de betreffende plank een etiket te hangen met het product dat daar hoort.

Makkelijk te reinigen

Naast de ruimte die je in koelcellen hebt zijn ze ook veel makkelijker te reinigen dan een gewone koelkast. Je kan gemakkelijk elke dag een doekje door de koelcel halen en de vloer dweilen. Zo zie je dat het echt schoon is. Een koelkast heeft vaak kleine vakjes en bakjes waardoor het gemakkelijk is om een hoekje te missen. Bij een koelcel heb je dit probleem niet. De voedsel- en warenautoriteit stelt het ook veel meer op prijs als je een koelcel hebt in plaats van een reguliere koelkast. Zo kom je ook nog eens eerder in aanmerking voor een keurmerk.

Duurzaam

Je zou misschien denken dat een koelcel kopen uiteindelijk veel meer geld kost dan een reguliere koelkast, maar dat is niet het geval. Een koelcel gaat veel langer mee dan een gewone koelkast. Dat komt omdat de koelkast dan enorm intensief gebruikt wordt, terwijl deze daar eigenlijk niet voor gebouwd is. Daardoor zal hij snel stuk gaan en als je telkens een nieuwe koelkast moet kopen ben je een hoop geld kwijt. Soms zit je, door een kapotte koelkast, zelfs een dag zonder koeling en dat kost ontzettend veel geld omdat je dan je onderneming tijdelijk moet sluiten. Met een koelcel heb je dat probleem niet. Eveneens krijg je veel meer service als je een koelcel koopt aangezien het een investering is. Als hij dus al kapotgaat, zijn de reparatiekosten vaak gratis.

Koelcel kopen

Als je nog twijfels had over de mate waarin een koelcel essentieel is in jouw horecaonderneming zijn deze na het lezen van dit artikel vast weggenomen. Je kan een koelcel op maat laten maken of zelfs een kant-en-klare koelcel aanschaffen. Online zijn er veel modellen te vinden waaruit je kan kiezen. Daarom raden wij aan om eens een kijkje te nemen. Vaak kan je ook vragen stellen aan de aanbieder van de koelcel omdat zij ook begrijpen dat je niet zomaar een grote investering doet zonder daarover geadviseerd te worden.

 

You may also like

LEAVE A COMMENT

About me

Mariane

Mariane

Hi! Wat leuk dat je op mijn blog komt kijken! Ik ben Mariane, mama van een koningskoppel. Bblogt.nl is niet zomaar een mamablog. Met veel leuke tips en de nodige dosis herkenning wil ik moeders inspireren om te genieten van de kleine dingen in het leven met hun gezin. Met een vleugje humor en een snufje creativiteit brengt Bblogt.nl een glimlach op het gezicht van elke moeder. Veel plezier!